Υλικά
υλικά (υπολογισμένα για 5-6 άτομα)
2 αβοκάντο ώριμα
250 γρ. φρέσκιες γαρίδες (ή κατεψυγμένες με το κέλυφος, ωμές)
200 γρ. φύλλα από σπανάκι baby
1 πορτοκάλι
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο ή πετιμέζι ροδιού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στίβουμε.
Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 3'- 4' και τις καθαρίζουμε (αν είναι κατεψυγμένες, φροντίζουμε να έχουν ξεπαγώσει με φυσικό τρόπο).
Τις κόβουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κρέμα μπαλσάμικο (ή το πετιμέζι ροδιού), το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε μέσα τις γαρίδες για 30'.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε αμέσως στη σάλτσα με τις γαρίδες, για να μη μαυρίσουν.
Πλένουμε (αν χρειάζεται) και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα σε απλωτή πιατέλα.