Υλικά
υλικά
1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπαθα, σέσκουλα, ζοχούς κ.λ.π.) και μυρωδικά, όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό
2 φλ.τσ. πράσα (το λευκό μέρος κομμένο φετάκια)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. γεμάτο, ρύζι καρολίνα
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 φλ.τσ ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα χόρτα.
Κόβουμε τα μεγαλύτερα.
Σε φαρδειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι γιά 4'-5'.
Προσθέτουμε τα χόρτα και τις ντομάτες και σωτάρουμε άλλα 5'-6΄.
Προσθέτουμε αλάτι, τα μπαχαρικά και το ρύζι, μαζί με 1 1/2 φλ.τσ.
ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 25', μέχρι να έχει ψηθεί το ρύζι, αλλά το φαγητό να κρατάει τη σάλτσα του.
Δοκιμάζουμε ενδιαμέσως το αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε σκεπασμένο με καθαρή, βαμβακερή πετσέτα γιά 5'-6' πριν το σερβίρουμε.