Υλικά
Υλικά
1/2 κ. ξερά μαυρομάτικα φασόλια
3 –4 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το φασόλια από το προηγούμενο βράδυ*.
Τα βράζουμε σε ένα λίτρο νερό χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στη μουλινέτα (ή στο γουδί) και προσθέτουμε σιγά –σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξύδι, δουλεύοντας συνεχώς.
Περιχύνουμε τα φασόλια με το σκορδόλαδο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. *Δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ τα μαυρομάτικα φασόλια.
Μπορούμε να τα βάλουμε να βράσουν για 5 λεπτά, να πετάξουμε το νερό και τα βράσουμε πλέον κανονικά, με καινούργιο νερό.
Αν δεν είναι πολυκαιρισμένα, θα βράσουν μια χαρά.