Υλικά
Υλικά
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντρά κομμένο
1 κιλό μικρές σουπίτσες, ζεματισμένες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό
200 γρ. ρύζι νυχάκι
4 ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε καρεδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1φύλλο δάφνης
1 κ. κ. κουρκουμά
1 κ. κ. πάπρικα
1 πρέζα τσίλι
αλάτι και λεμονοπίπερο ή κοινό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθος τους και το πόσο ζουμερά είναι)
ψιλοκομμένο άνηθο
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό τις σουπίτσες με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Μόλις σοταριστούν για λίγο όλα μαζί, χωρίς να καεί το σκόρδο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό ζωμό των λαχανικών.
Στο μεταξύ έχουμε σοτάρει το ρύζι, χωριστά σε ένα τηγανάκι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπίτσες και αφήνουμε να βράσει το πιλάφι για 16-17 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
Πέντε περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε στο πιλάφι, τον χυμό των λεμονιών.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το πιλάφι με τον άνηθο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι της και αφήνουμε να τραβήξει όλη την υγρασία του.
Σερβίρουμε με επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και προαιρετικά το ξύσμα ενός από τα δύο λεμόνια.Θ.Τ.