Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 3 κρεμμύδια
• ½ φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
• 3 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
• 1½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
• ελάχιστη κανέλα, ζάχαρη, αλάτι και μαύρο πιπέρι
• 40 μύδια χωρίς κέλυφος
• 25 μύδια με κέλυφος
• 3 κλωναράκια δυόσμο
• 2 κλωναράκια άνηθο ή βασιλικό
Εκτέλεση
Σοτάρετε το μισό ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια που έχετε κόψει σε κύβους.Προσθέτετε τo κουκουνάρι, το σκόρδο και στη συνέχεια το ρύζι, τη σταφίδα, τον ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζετε όλα τα μύδια και το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνετε να ψηθούν.Πριν κατεβάσετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο.
Αφήνετε να περάσουν 10-15 λεπτά και σερβίρετε τα μύδια σαλμά χλιαρά.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου», εκδόσεις Μίνωας.