Υλικά
Υλικά για 8 κομμάτια
16 φέτες από μεγάλες ντομάτες, πάχους 1-1 1/2 εκ.
8 φετάκια μοτσαρέλας ανάλογου μεγέθους, πάχους 1/2 εκ.
φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τον χυλό:
100ml γάλα
75 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 αβγό χωρισμένο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Φτιάχνουμε τον χυλό: χτυπάμε στο μπλέντερ ή με τον αβγοδάρτη τον κρόκο με το αλάτι, προσθέτουμε λόγο λίγο το γάλα και κατόπιν το αλεύρι χτυπώντας συνέχεια να γίνει ένας λείος χυλός.
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά.
Σ' ένα ταψάκι τοποθετούμε τις ντομάτες και αλατίζουμε, πιπερώνουμε.
Ακουμπάμε επάνω στις μισές 1-2 φύλλα βασιλικού και από ένα φετάκι τυριού.
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και σκεπάζουμε με μια άλλη φέτα ντομάτας.
Φτιάχνουμε έτσι 8 σάντουιτς ντομάτας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.
Παίρνουμε ένα "σαντουιτσάκι" ντομάτας, το βουτάμε ολόκληρο στο χυλό και το βάζουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
Κάνουμε το ίδιο με όλα, τηγανίζοντας λίγα κάθε φορά.
Τα γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά και τα βγάζουμε με κουτάλα-σουρωτήρι σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε αμέσως.Σημ. πρόκειται για μια παραλλαγή της ιταλικής σαλάτας καπρέζε.