Υλικά
Yλικά για 8 άτομα
400 γρ. ρύζι parboiled ή νυχάκι
200 γρ. τόνο στραγγισμένο (μπορεί να παραληφθεί)
1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
από 1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό
ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε ανάλογο αλατισμένο νερό χωρίς να αφήσουμε να παραβράσει και να χυλώσει.
Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το μεταφέρουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το θυμάρι και το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ρύζι όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε για 3', ανακατεύοντας συνέχεια.
Ανακατεύουμε στο ρύζι τα υπόλοιπα υλικά: ελιές, λιαστή ντομάτα, κάππαρη, κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό και τις πιπεριές και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Προσθέτουμε τέλος τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο.
Αφήνουμε τουλάχιστον 30΄στο ψυγείο και σερβίρουμε.