Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
15 μέτριες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές
2 ώριμα αβοκάντο*
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ταμπάσκο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, ραντισμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα χτυπώντας το ελαιόλαδο με τα 2/3 από το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το ρύζι σε σαλατιέρα, πριν κρυώσει τελείως.
Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό που κοχλάζει για 3' και τις καθαρίζουμε, βάζοντας στην άκρη τα κεφάλια.
Τις κόβουμε στη μέση κρατώντας μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.
Ανακατεύουμε στο ρύζι τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40' τουλάχιστον.
Λίγο πριν σερβίρουμε, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια, κρατώντας μερικά φετάκια για το γαρνίρισμα.
Τα βάζουμε σε μπολ και ραντίζουμε καλά με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα.
Τακτοποιούμε τη σαλάτα σε απλωτή σαλατιέρα (ή και σε φόρμα, αν θέλουμε).
Γαρνίρουμε με μερικές γαρίδες ολόκληρες και τα φετάκια του αβοκάντο και σερβίρουμε αμέσως.
* Προβλέπουμε νε έχουμε αγοράσει τα αβοκάντο 3-4 ημέρες πριν, ώστε να προλάβουν να ωριμάσουν.