Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
400 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
100 γρ. μαύρο ρύζι
50 γρ. μαντζουράνα
50 γρ. δυόσμο φρέσκο
50 γρ. κάππαρη ξεπλυμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι σέλινο
1 λεμόνι μεγάλο, το ξύσμα και το χυμό
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
12 τοματίνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να το παραβράσουμε και το μαύρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα στεγνά υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και κατόπιν προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται.
Ανακατεύουμε καλά το ρύζι μας με τη σάλτσα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, σκεπασμένο με μεμβράνη.
Τακτοποιούμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα τοματίνια.