Υλικά
Υλικά
100 γρ. ρύζι
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 lt φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κ.γ. γλυκάνισο κοπανισμένο
1 κ.γ καρδάμωμο κοπανισμένο
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αν δεν απορροφηθεί τελείως το νερό, το σουρώνουμε.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορνφλάουρ.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και βράζουμε άλλα 5 -6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Μοιράζουμε σε μπολ και στολίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.