Υλικά
Υλικά
1 φ. ρύζι καρολίνα
2 αβγά
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ. σ. κανέλλα + 1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλ. τσ. σταφίδες
1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού και ο χυμός του
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο κατεψυγμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
βούτυρο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι μέχρι να μαλακώσει –αν έχει μείνει νερό το σουρώνουμε, και το αφήνουμε να χλιάνει.
Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα αβγά χτυπημένα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά και ξανα –ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί γύρω στα 25 εκ.
με βούτυρο και στρώνουμε τρία φύλλα, ραντίζοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και χαράζουμε την πίτα.
Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα ή σκέτη.
Α.Τ