Υλικά
16 μεγάλοι χουρμάδες Medjool Υλικά
100 γρ. παρμεζάνα Reggiano κομμένη σε 16 κομματάκια
8 φέτες μπέικον κομμένες κατά μήκος σε δύο λωρίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Χαράζουμε κατά μήκος του χουρμάδες και βγάζουμε το σπόρο.
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι παρμεζάνα, τυλίγουμε τον κάθε χουρμά με μια λωρίδα μπέικον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Καλύπτουμε τη σχάρα του φούρνου με λαδόκολα και κάνουμε σχισμές με το μαχαίρι.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180Ο C.
Αραδιάζουμε τους χουρμάδες επάνω, βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και ψήνουμε για 12 -15 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπέικον τραγανό.
Σερβίρουμε με χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι.
A.T.