Υλικά
½ φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο Υλικά
½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
το λευκό μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. λευκό ξύδι
½ φλ. γιαούρτι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
8 φλ. ανάμικτα ψιλοκομμένα σαλατικά (μαρούλι, σπανάκι και lola rossa)
1 μεγάλο φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
2 μέτρια ροζ γκρέιπ φρουτ κομμένα σε φέτες χωρίς τις ίνες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα σαλατικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
Φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το ξύδι, μια γερή πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στα σαλατικά το γκρέιπφρουτ, το φινόκιο και τη φέτα.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε πάλι.
Στολίζουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
Α.Τ.