Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδοΥλικά
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2–3 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο χωρίς το σκληρό πυρήνα και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
1 μεγάλη έτοιμη βάση για πίτσα
1 φλ. τυρί τριμμένο τσένταρ ή πικάντικη γραβιέρα
2 κ.σ. φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1 γερή πρέζα ξερό θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα τουλάχιστον για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Προσθέτουμε το μέλι ή το maple syrup, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι ή το λεμονοθύμαρο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μπολ.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και τακτοποιούμε προσεκτικά τις φέτες του μήλου.
Σιγομαγειρεύουμε γυρίζοντας τις φέτες με λαβίδα μέχρι να μαλακώσουν.
Καλύπτουμε τη βάση της πίτσας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σκεπάζουμε με το τυρί, αραδιάζουμε τα μήλα συμμετρικά και σκορπίζουμε ανάμεσα τα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκρίλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.