Υλικά
Υλικά
3 φλ. καστανό ρύζι μαγειρεμένο
1 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο (ψητό ή βραστό χωρίς την πέτσα) και κομμένο σε μπουκιές
400 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. γάλα
2 φλ. ανάμεικτη γραβιέρα και παρμεζάνα σε “φλούδες”
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια σιιτάκε*
500 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα
300 γρ. καφέ μανιτάρια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό σκεύος που να μπαίνει στο φούρνο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε γύρω στα 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 -2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το τυρί το φαγητό και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και κάνει χρυσοκάστανη κρούστα.
Σερβίρουμε αμέσως.*Αν μας είναι δύσκολο να τα βρούμε χρησιμοποιούμε ό, τι μας είναι πιο εύκολο.
A.T.
A.T.