Υλικά
Υλικά
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
2 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. γραβιέρα σε κυβάκια
¾ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 αβγά, χτυπημένα
¾ φλ. γάλα
Για γαρνιτούρα: 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το ρύζι, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αβγά και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 25 λεπτά, σκεπάζουμε την επιφάνεια με τις φέτες της μοτσαρέλας, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 7 λεπτά και σερβίρουμε μέσα από το σκεύος όπου το ψήσαμε.Α.Τ.