Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά
Υλικά
48 ζωντανά μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σφηνάκια ρακί
4 κ.σ. στακοβούτυρο
4 φλ. ζωμό ψαριού
4 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε καυτό γουόκ με καπάκι βάζουμε τα μύδια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με τσικουδιά. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, λίγο ζωμό ψαριού, κλείνουμε πάλι και αφήνουμε για δυο-τρία λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό, λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.
Επίσης...
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.
Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.
Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.
Η συνταγή για γαρίδες με κεφαλοτύρι.