Υλικά
Υλικά (για 4-5 μερίδες)
300 γρ. ρεβίθια
3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι
Μαυροπίπερο, κύμινο, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
150 με 200 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από το μαγείρεμα των κεφτέδων μας, βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό με πολύ αλάτι για να φουσκώσουν και τα σκεπάζουμε.
Αφού έχουν φουσκώσει πλέον, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τον μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα από τον τρίφτη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια λεκάνη και βάζουμε σε αυτήν όλα τα υλικά μας, δηλαδή τα αλεσμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, καθώς και τα μπαχαρικά και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν.
Βάζουμε έπειτα στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τοποθετούμε πάνω στη φωτιά και πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό ελαιόλαδο.
Το τηγάνισμα πρέπει να γίνει σε σιγανή φωτιά, γιατί αλλιώς οι κεφτέδες μας θα ροδίσουν απ’ έξω και από μέσα θα είναι ωμοί.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.