Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
2 ½ κ. σπάλα από κατσικάκι ή αρνάκι
200 γρ. συκωταριά από το κατσικάκι ή αρνάκι
500 γρ. κρεμμύδια
200 ml εξ. π. ελαιόλαδο
100 ml χυμό ντομάτας
150 γρ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
80 γρ. πελτές ντομάτας
500 γρ. ρύζι Καρολίνα
500 γρ. ρύζι κίτρινο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τη συκωταριά ψιλοκομμένη στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα ρύζια και ανακατεύουμε μέχρι να αλειφτούν καλά με το λάδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε τη συκωταριά ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και κύμινο όσο θέλουμε.
Ανακατεύουμε και πάλι καλά και αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με κύμινο παντού.
Το βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε 2 ώρες στους 200οC. Προσθέτουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει στη γάστρα με το αρνί και ρίχνουμε 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε άλλες 2 ώρες, ρίχνοντας λίγο ακόμα νερό στη 1 ½ ώρα, αν δούμε πως έχουν τελειώσει τα υγρά, ώσπου να γίνει το ρύζι και το κρέας να πέφτει από τα κόκκαλα.
*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Παράγκα" στη Ρόδο.