Υλικά
1 ή 2 χοιρινά φιλέτα κομμένα σε χοντρά φετάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 σφηνάκι ουίσκι ή μοσχάτο γλυκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 γεμάτο κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γλ. μέλι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την πάπρικα και πασπαλίζουμε τα φιλετάκια. Τα αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Προσέχουμε να μην τα στεγνώσουμε. Για να βγουν ζουμερά, τα θέλουμε ελαφρώς ροζ στο εσωτερικό.
Σβήνουμε με το αλκοόλ και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σερβίρεται πολύ ωραία πάνω σε κουσκούς.
Tip
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε στήθος ή μπούτι κοτόπουλου.