Υλικά
5 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα σπασμένη
5 αβγά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
Για το γλάσο
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. έτοιμο πέστo βασιλικού
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και λαδώνουμε τα φορμάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά μαζί με αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε, τη φέτα και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μπολάκι χτυπάμε το τυρί κρέμα με το πέστο και στολίζουμε τα κεκάκια.
Tip
Το ίδιο υπέροχα γίνονται και με μελιτζάνα και λίγη ρίγανη.