Υλικά
500 γρ. σκληρό αλεύρι
350 ml νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη, 5 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε το μίγμα.
Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά ξαναπλάστε την.
Απλώστε τη σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10 λεπτά.
Βγάλτε τη βάση από τον φούρνο, απλώστε στην επιφάνειά της τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίστε με τη φρέσκια ρίγανη.
Απλώστε την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και απλώστε τα και αυτά στη μισοψημένη βάση.
Ψήστε την πίτσα για 15 λεπτά ακόμα.
Τip
Το ελαιόλαδο σε αυτή τη συνταγή κάνει τη ζύμη πιο τραγανή και νόστιμη.