Υλικά
Υλικά για 30 περίπου μπισκότα
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
Τρίψτε με τα χέρια σας τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το γιαούρτι και ζυμώστε το μίγμα.
Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.
Πλάστε τη ζύμη σε τρία ρολάκια και κόψτε τα σε φέτες με ένα μαχαίρι, για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
Βάλτε τα μπισκότα με τη σειρά σε ένα ταψί. Χτυπήστε το αυγό, αλείψτε με αυτό τα μπισκότα και πασπαλίστε τα με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 15-20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πάχος τους.
Τip
Αν βάλετε λίγη φέτα σε κάθε μπισκότο και το διπλώσετε σαν μισοφέγγαρο, θα έχετε υπέροχα αφράτα τυροπιτάκια στο λεπτό.