Υλικά
4 φλιτζάνια βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι
300 γρ. ψητό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
250 γρ. μανιτάρια
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα κολοκυθάκια και τα καρότα, ψιλοκόψτε την πιπεριά και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Κόψτε σε μικρούς κύβους το φιλέτο του κοτόπουλου.
Βάλτε σε ένα μπολ το ρύζι, το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Προσθέστε τον μαϊντανό και αλατίστε.
Σε άλλο μπολ αναμίξτε τα υλικά για το ντρέσινγκ. Ρίξτε το στο μίγμα με το ρύζι, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Tip
Μυστικό νοστιμιάς, το ρύζι να είναι χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.