Υλικά
4 μελιτζάνες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι νυχάκι
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Απλώστε τους κύβους μελιτζάνας σε αντικολλητικό ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε στους 200°C για 20'.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το ρύζι. Ρίξτε μετά τις τριμμένες ντομάτες, τις μελιτζάνες, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και 700 ml νερό.
Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 15', μέχρι το πιλάφι να στεγνώσει από τα υγρά του.
Τip
Παραλλαγή σε δημοφιλές περσικό πιάτο, στο οποίο βάζουν ακόμη καρύδια και σπόρια από ρόδι και το ραντίζουν με πετιμέζι από ρόδι.