Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
500 γρ. εντεράκια καθαρισμένα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι γλασέ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και, μόλις βράσει, ρίξτε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Αφήστε τα για 3'-4' και στραγγίξτε τα. Αφού κρυώσουν ελαφρά, ψιλοκόψτε τα.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα εντόσθια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε 2 λίτρα νερό (ή ζωμό λαχανικών για περισσότερη γεύση) και μαγειρέψτε για 25'. Προσθέστε μετά το ρύζι, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο και μαγειρέψτε για 15' ακόμα.
Για το αυγολέμονο, χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τους κρόκους χτυπώντας το μείγμα. Μετά ρίξτε τον χυμό λεμονιού (πρώτα τη μισή ποσότητα και μετά προσαρμόστε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατέψτε.
Προσθέστε σταδιακά 5-6 κουταλιές από τη σούπα στο αβγολέμονο και μετά ρίξτε το στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε και περιμένετε 10'-15' πριν σερβίρετε.
Τip
Προσθέστε το αυγολέμονο λίγο πριν σερβίρετε, για καλύτερη υφή και γεύση.