Υλικά
1 κιλό εντεράκια πλυμένα
1 μικρή αρνίσια συκωταριά
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 ml λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε τα εντεράκια σε κομμάτια μήκους περίπου 50 εκ. Χωρίστε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα εντεράκια σε 12 μέρη.
Περάστε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι το ένα μέρος από τη συκωταριά και μετά τυλίξτε με τα εντεράκια σφιχτά, όπως κάνετε με το κοκορέτσι.
Αφού ετοιμάσετε τα γαρδουμπάκια, βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και ρίξτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε στον φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Τip
Δοκιμάστε τα και με σάλτσα ντομάτας: παραλείψτε το κρασί και προσθέστε 500 γρ. τριμμένες ντομάτες, ρίγανη και θυμάρι.