Υλικά
Υλικά για 8 μερίδες
1 αρνίσια συκωταριά
2 μπόλιες αρνιού
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
4 ασπράδια αυγού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Ζεματίστε τη συκωταριά σε βραστό νερό, στραγγίξτε την και, αφού κρυώσει ελαφρά, ψιλοκόψτε την.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και μετά ρίξτε το ρύζι και τον άνηθο.
Προσθέστε 750 ml νερό και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να στεγνώσει. Χτυπήστε τα ασπράδια ελαφρά, ρίξτε τα στο μείγμα και ανακατέψτε.
Απλώστε τη μία μπόλια σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 30 εκ., αδειάστε το μείγμα και σκεπάστε με τη δεύτερη μπόλια. Ανακατέψτε τον κρόκο με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε την επιφάνεια με αυτό το μείγμα.
Ψήστε τον τζιγεροσαρμά στους 170°C για 45'.
Tip
Παραδοσιακό γιορτινό φαγητό της Μακεδονία και της Θράκης. Το φτιάχνουν με παραλλαγές στην ποσότητα ρυζιού σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.