Follow us

Κεφτεδάκια Σολομού με Σάλτσα Κάππαρης

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ

Υλικά

600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 ασπράδι

100 γρ. τριμμένο ψωμί

ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, 2 κ.σ. από το καθένα

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

ανάμεικτη πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα κάππαρης

6 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γλ. σάλτσα χορσράντις

1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάππαρη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε το στο πολυμίξερ, προσθέστε το ασπράδι, το τριμμένο ψωμί, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε τα.

Αφήστε το μείγμα για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάστε μετά τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα κάππαρης και ανακατέψτε τα.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σολομού με τη σάλτσα κάππαρης και συνοδέψτε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.

Tip

Τα κεφτεδάκια σολομού θέλουν ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.