Υλικά
500 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
100 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γλ. κανέλα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα συκωτάκια του κοτόπουλου. Σοτάρετέ τα μαζί με το κρεμμύδι στο βούτυρο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε το ρύζι, σοτάρετε για 2'-3' και μετά ρίξτε το κρασί, τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 15' σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίξτε το στο πιλάφι, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Tip
Γιορτινό πιάτο της πολίτικης κουζίνας.