Υλικά
300 γρ. φασόλια γίγαντες
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τους γίγαντες από την προηγούμενη ημέρα.
Στραγγίξτε τους και βράστε τους σε αρκετό νερό, χωρίς αλάτι, για 1½ ώρα.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τα ντοματάκια κονκασέ, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, 2 κουταλιές ξίδι και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Προσθέστε τους γίγαντες, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Αφού ενώσετε τους γίγαντες με τα κρεμμυδάκια, συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο, για να χυλώσει περισσότερο το φαγητό.