Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα ξεπλύντε τα και στραγγίξτε τα.
Βάλτε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε 2 λίτρα νερό και τον άνηθο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2½ ώρες.
Αλατίστε στο τέλος του μαγειρέματος.
Tip
Παραδοσιακό πιάτο της Σίφνου. Με το σιγανό μαγείρεμα το φαγητό χυλώνει και αποκτά μοναδική νοστιμιά.