Υλικά
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
2 κουτ. γλυκού κύμινο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 μεγάλες αραβικές πίτες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για τις πίτες
αλάτι
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Κόψτε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια, απλώστε τις στο ταψί και ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε την πάπρικα με λίγο αλάτι και πασπαλίστε με το μείγμα αυτό τις πίτες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 5 λεπτά.
Σερβίρετε το χούμους με τις ψημένες πίτες.
Tip
Διατηρήστε το στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο, για να μη μυρίσουν τα υπόλοιπα τρόφιμα από το σκόρδο. Δουλέψτε το με λίγο ελαιόλαδο πριν το ξανασερβίρετε, για απαλή υφή.