Υλικά
500 γρ. άσπρα φασόλια μουσκεμένα από την προηγούμενη μέρα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ανάμικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι)
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα φασόλια για 1½ ώρα, χωρίς να τα αλατίσετε. Στραγγίξτε τα και όσο είναι ζεστά πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατίστε και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν το μείγμα είναι σφιχτό.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό και συνοδέψτε με κριτσίνια ή ψημένες φέτες ψωμιού.
Αν σας περισσέψει πουρές, διατηρήστε τον στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Tip
Μία πολύ ταιριαστή γαρνιτούρα για ψητό αρνάκι ή χοιρινό.