Υλικά
1 συσκευασία σφολιάτα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
3-4 μπαχάρια
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 μελιτζάνες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15' περίπου, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μισή συσκευασία ντομάτα κονκασέ).
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, αλατισμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ενώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αυγά, το τυρί και πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αφήνοντας στην κάτω πλευρά το χαρτί της συσκευασίας. Μπορούμε να βάλουμε όλη τη γέμιση σε ένα ρολό ή να φτιάξουμε δύο, πιο λεπτά. Απλώνουμε στο φαρδύ μέρος τη γέμιση και με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Γίνεται και με κουρού ή φύλλο κρούστας. Για να βγει το ρολό μας "γυαλιστερό", το αλείφουμε πριν το ψήσουμε με μείγμα από 1 αυγό, 2 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.