Υλικά
1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανός
1/4 ματσάκι βασιλικός
1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο
Για τη σάλτσα
400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη
1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.