Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
200 γρ. φέτα
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί μαζί με τον χυμό των λεμονιών, το μείγμα μπαχαρικών και τα σκόρδα.
Γεμίζουμε με νερό ως τη μέση του ταψιού και σκορπάμε το μισό βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κοτόπουλο από το ταψί και ρίχνουμε το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε, σκορπάμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια, ρίχνουμε τόσο καυτό νερό όσο να καλύπτει το ρύζι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.
Σβήνουμε τον φούρνο όταν το ρύζι θα δείχνει ακόμα ζουμερό. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί και πριν σερβίρουμε αφήνουμε το φαγητό για 10' στον φούρνο, σκεπασμένο με πετσέτα.
Tip
Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ένα κίτρινο τυρί τριμμένο. Για ζουμερό κοτόπουλο, φροντίζουμε να έχει μπόλικο νερό στο ταψί όσο ψήνεται, που θα μας χρειαστεί και για το ρύζι αργότερα.