X

Τουρλού με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο τουρλού με κιμά.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

3-4 κουτ. της σούπας βούτυρο

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 μέτρια κρεμμύδια

αλάτι

πιπέρι

άνηθος

μαϊντανός

5 αυγά

3-4 κουτ. της σούπας

φρυγανιά κοπανισμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα κολοκυθάκια. Σοτάρετε με λίγο βούτυρο τον κιμά και 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Προσθέτετε τα κολοκύθια, καλά στραγγισμένα και στυμμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα σοτάρετε μερικά λεπτά, τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθούν 35 λεπτά, περίπου.

Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και, όταν γίνει χλιαρό, προσθέτετε 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα και μπόλικη φρυγανιά κοπανισμένη.

Βουτυρώνετε ταψάκι, στρώνετε το μείγμα μέσα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 1/2 περίπου ώρα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.

Επίσης...

3 μπέργκερ κοτόπουλου για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για νοστιμότατα μπέργκερ, μία εκ των οποίων είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένα γνωστό αμερικάνικο μπεργκεράδικο.

Κιµάς µε Λαχανικά

Η συνταγή για κιμά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.