Υλικά
400 έως 500 γρ. κιμά της αρεσκείας σας
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε το λάδι.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι μαράθηκε το κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά για ένα με δυο λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε πιρέξ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα το φούρνο και μόλις δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Ξαναβάζουμε το πιρέξ στο φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.