Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρο παστό, κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. τσαγιού μπαρμπουνοφάσουλα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για να ξαρμυρίσει για 24 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό.
Σε νερό βάζουμε επίσης τα μπαρμπουνοφάσουλα για 8 ώρες να φουσκώσουν.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.
Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
Τέλος,ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με μπολικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.