Υλικά
1 κιλό γαλέος κομμένος σε φέτες
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
κουρκούτι για το πανάρισμα
σκορδαλιά
Εκτέλεση
Αγοράζουμε το γαλέο από το ψαράδικο γδαρμένο και κομμένο σε φέτες με πάχος ενός ή δυο δαχτύλων.
Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βουτάμε κάθε φέτα του γαλέου σ’ ένα πηχτό κουρκούτι (με αλεύρι, λίγο νερό και λίγο μπέικιν) και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Σερβίρουμε με παντζάρια σαλάτα και σκορδαλιά.