Υλικά
650 γρ. κιμάς της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κουταλιά βούτυρο
3 φλ. τσαγιού βρασμένο ρύζι
τυρί τριμμένο
φρυγανιά κοπανισμένη
βούτυρο
σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το νερό και το βούτυρο.
Aνακατεύετε τον κιμά και τον αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και το βούτυρο.
Bουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα το 1/2 ρύζι. Tο σκεπάζετε με τον κιμά.
Κατόπιν στρώνετε επάνω το υπόλοιπο ρύζι και το πασπαλίζετε με τυρί και φρυγανιά κοπανισμένη.
Σκορπάτε στην επιφάνειά του κομματάκια βουτύρου και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15’.
Tο σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.