Υλικά
250 γραμ. κιμάς χοιρινός
250 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κούπα γαλέτα
1 αυγό
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
350-400 γραμ. ντομάτες γινωμένες, περασμένες από τον τρίφτη
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε το 1 κρεμμύδι να φύγει η αψάδα του και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας, του σκόρδου και του ελαιολάδου.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο, να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλάτι και αφήνουμε σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το τηγάνι και τους ρίχνουμε στη σάλτσα.
Μόλις αυτή δέσει, σβήνουμε το μάτι.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.