Υλικά
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπας λάδι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 κούπες ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας το κονκασέ και το μπαχάρι.
Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπαστεί το φαγητό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι καυτό νερό.
Όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού ,και ανακατεύουμε απαλά.
Βράζουμε προσέχοντας μήπως χρειαστεί νερό οπότε συμπληρώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο.
Δεν ανακατεύουμε πολύ το ρύζι γιατί θα κολλήσει και θα λασπώσει.
Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε με προσοχή και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καίμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε να μείνει πέντε -δέκα λεπτά και σερβίρουμε.