Υλικά
500γρ. 3αλφα Basmati πλυμένο και στραγγισμένο
2 πατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένο
1 τομάτα ρόμα ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κούπα ανθών από κουνουπίδι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 3-5 εκατοστών
4 κούπες ζωμός λαχανικών
½ κούπα νερό
½ κούπα αρακάς
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. πράσινο κάρυ
1 κ.γ. garam masala
1 κ.γ. κόλιανδρος
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές, περίπου για 3-4 λεπτά.
Το ανακατεύουμε με σκόρδο, τζίντζερ, τομάτες και ½ κούπα νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλαδή περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε αρακά, καρότο, πατάτα, πιπεριά, σέλερι και κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν, το garam masala,τον κουρκουμά, το κύμινο, το πράσινο κάρυ ,τον κόλιανδρο και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Συμπληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε σημείο βρασμού.
Στραγγίζουμε το ρύζι 3αλφα Basmati και το προσθέτουμε στην πυρίμαχη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι) για 18-20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να "κάτσει" καλυμμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.