Υλικά
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό δυόμισι φορές παραπάνω από όσο είναι το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.