Υλικά
2 πράσα
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φακές
1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με μπόλικο νερό να βράσουν, αλλάζουμε το νερό 2 φορές.
Βάζουμε τις φακές ξανά στην κατσαρόλα με το καρότο, τα πράσα ψιλοκομμένα και μπόλικο νερό να ψηθούν.
Όταν ψηθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σωταριστεί.
Όταν ψηθεί και το κριθαράκι μέσα στις φακές, και μείνει ελάχιστο νερό στο φαγητό μας, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το λεμόνι.