Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό φέτα
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι
λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε με αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι και τα χτυπάμε πάλι όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Αν σφίξει η ζύμη βάζουμε λίγο λαδάκι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας (λαδωμένο).
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο (λαδωμένο).
Τρυπάμε την πίτα στην επιφάνειά της με ένα πιρούνι και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.