X

Γίγαντες με Μυρωδικά και Λαχανικά στο Φούρνο

Η συνταγή για θαυμάσιους γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά στο φούρνο.

Υλικά

200-300 γρ. γίγαντες

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

3 κρεμμύδια ξερά

2 καρότα

1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι σέλινο

1 κουτί ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

100 ml ελαιόλαδο

αλατοπίπερο και ρίγανη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες όλη νύχτα, τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε, μαζί με ένα κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.

Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, το δυόσμο και τρίβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια.

Σουρώνουμε τους γίγαντες.

Σε τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το λάδι και προσθέτουμε τους γίγαντες να σοταριστούν ελαφρά.

Αδειάζουμε γίγαντες και λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Επίσης...

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Όχι άλλες βαρετές φακές!

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με φακές που ίσως δεν τις είχατε σκεφτεί.

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για γίγαντες

Δοκίμασε τις τρεις παρακάτω συνταγές για γίγαντες στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή και με μπίρα.

Ρεβιθοκεφτέδες Ανάµικτοι

Η συνταγή για ανάμικτους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.