X

Σκεπαστή Τάρτα με Μπρόκολο, Ρύζι και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σκεπαστή τάρτα με μπρόκολο, ρύζι και τυρί.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι μαλακό

175 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους

1 αυγό

4 κ.σ. παγωμένο γάλα

Για τη γέμιση:

300 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

200 γρ. τυριά διάφορα

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

3 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. μουστάρδα

1 μικρό αυγό για την επικάλυψη του φύλλου

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας δημιουργούμε ένα μείγμα σαν τραχανά.

Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια μπάλα ζύμης, περίπου 2-3 λεπτά.

Τυλίγουμε τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Για τη γέμιση: Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα το πλένουμε και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά μόνο.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό (έτσι σταματά ο βρασμός).

Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε τα τυριά σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μπρόκολο, τα τυριά, το κρεμμύδι το ρύζι και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Προσοχή στο αλάτι ανάλογα με τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 25x25 αλείφοντας το ελαφρά με ελαιόλαδο Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

Τη μοιράζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο).

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30x30 εκ.

Μεταφέρουμε το φύλλο στο ταψί έτσι που να καλύπτονται και τα πλαϊνά του τοιχώματα. Το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.

Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο 25x25 ίσα να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζουμε την τάρτα και κλείνουμε καλά γύρω γύρω ενώνοντας τα φύλλα.

Με τη ζύμη που θα μας περισσέψει κλείνοντας τα φύλλα διακοσμούμε αν θέλουμε την επιφάνεια.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία.

Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι του φούρνου για 40 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο αλείφουμε με το αυγό που έχει περισσέψει.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.